1. Home
 2. Partneri
 3. Nefinansijska partnerstva

Nefinansijska partnerstva

Naš rad zahtijeva značajna partnerstva unutar i među sektorima. Naša široka mreža partnera pomaže nam da izgradimo snažan ekosistem društvenog poduzetništva na lokalnom i međunarodnom nivou.

Izazovi koje rješavamo u okviru programa Social Impact Award zahtijevaju duboku saradnju kako unutar tako i između sektora. Nastojimo da izgradimo snažnu mrežu partnerstava koja mogu ubrzati razvoj nacionalnih ekosistema društvenog preduzetništva. Trenutno sarađujemo sa preko 1.000 partnera širom svijeta iz svih sektora društva, uključujući univerzitete, javne agencije, ministarstva, korporacije, međunarodne institucije i mnoge druge.

Tipovi partnerstva

SIA je jedinstveno dizajniran da omogući mnoge vrste partnerstava. Kao dio naše trenutne strategije, tražimo da izgradimo partnerstva oko sljedećih ciljeva:

 • Povećanje svijesti: inspirišemo mlade talente da se angažuju u socijalnom preduzetništvu kao praktičnoj prilici za rješavanje ključnih društvenih izazova. Na primjer, pozdravljamo partnere sa sličnom publikom zainteresovanom za međusobnu promociju.
 • Online obrazovanje: osnažujemo mlade talente kroz pažljivo kreirane i pristupačne obrazovne formate da otkriju svoj potencijal kao inovatori i preduzetnici. Na primjer, ako razvijate interaktivni i visokokvalitetni obrazovni sadržaj, nudimo da ga integrišemo u naše obrazovne programe.
 • Alternativne karijerne mogućnosti: pružamo učesnicima koji se ne osjećaju spremnim za ulogu osnivača druge karijerne opcije u oblasti socijalnog preduzetništva. Na primjer, ako vodite program stručnog osposobljavanja, nudimo da ga promovišemo među našim učesnicima.
 • Podrška alumnijima: pomažemo u izgradnji podržavajućih ekosistema oko bivših finalista i pobjednika SIA kako bi omogućili njihov dugoročni razvoj. Na primjer, ako pružate podršku socijalnim preduzetnicima, nudimo da je integrišemo u naše zajedničke aktivnosti.

Naši partneri

Impact Data

 • Širok doseg
  3,5M Organski doseg inspirativnog prošlogodišnjeg sadržaja.
 • Artboard 5
  Učešće mladih
  8000+ Učesnici globalnih radionica i događaja u prošlogodišnjem izdanju SIA
 • Priprema preduzetnika
  156 Preduzetnici koji su prošli našu inkubaciju u prošlogodišnjem izdanju SIA širom svijeta
 • Globalni impakt
  1163 Ukupno preduzetnika koji su prošli kroz SIA inkubacijske programe

Naš uticaj

Od 2009. godine, SIA je utjecala na hiljade mladih agenata promjena u više od 25 zemalja.

Saznaj više

Javite nam se

Svaka priča o uspjehu počinje razgovorom. Kontaktirajte nas da saznate više o našem radu i mogućnostima za saradnju.