1. Home
  2. Naše priče
  3. Mladi u BiH dobijaju novu šansu za pokretanje društvenih biznisa

Mladi u BiH dobijaju novu šansu za pokretanje društvenih biznisa

Mladi Bosne i Hercegovine i ove godine imaju novu šansu da ostvare svoje ideje, dođu do znanja i dobiju početni kapital za pokretanje vlastitog biznisa. Nagrada za društvene promjene (Social […]

Mladi Bosne i Hercegovine i ove godine imaju novu šansu da ostvare svoje ideje, dođu do znanja i dobiju početni kapital za pokretanje vlastitog biznisa. Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award), koja se već godinama dodjeljuje širom Europe, i ove godine čeka mlade iz BiH koji imaju ideje za društvene biznise. Nagrada za društvene promjene u BIH biće predstavljena u srijedu, 22. februara od 16:00 sati u biznis centru Networks u Skenderpašinoj 1 u Sarajevu. Svi zainteresovani će imati priliku da saznaju više informacija o ovom programu i načinu na koji mogu sudjelovati u istom.

Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) najveći je europski projekat, posvećen studentima i studenticama na temu društvenog biznisa. Misija projekta je promocija društvenog poduzetništva među mladim ljudima. Suština ovakvog biznisa jeste poslovanje koje donosi zaradu, ali istovremeno rješava neki od društvenih  problema, bilo da je riječ o zapošljavanju ugroženih društvenih skupina ili rješavanju problema lokalnih zajednica.

Mladi koji imaju ideje dobiće priliku da ih predstave u nekoliko ciklusa ovog takmičenja, a tri najbolje ideje biće nagrađene edukacijom, mentorstvom u našoj zemlji, ali i inozemstvu, te početnim kapitalom. Nagrada za društvene promjene dio je šire inicijative Fondacije Dokukino kroz koju će nekoliko stotina mladih ljudi širom BiH dobiti priliku da razvije  i prijavi svoje ideje. One najbolje će dobiti resurse kako bi ih pretvorili u održive biznise koji rješavaju društvene probleme.

Fondacija za nove komunikacije Dokukino u saradnji sa Erste fondacijom, Bečkim univerzitetom za biznis i ekonomiju, Impact HUB-om Beč, Fondacijom Mozaik, Networks-om, SIA Srbija, Američkom privrednom komorom u BiH, Coca Colom Hellenic i ostalim partnerima realizuje Nagradu za društvene promjene (Social Impact Award) 2017. u Bosni i Hercegovini.