• Konkurs je otvoren!

  Otvorene prijave za mlade preduzetnike za program – Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) 2017.

   

  Program Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) 2017. svečano je predstavljen prošlog mjeseca, a otvorene su i zvanične prijave.  Mladi od 18 do 30 godina, koji imaju ideje za društvene biznise i žele da rade na unaprijeđenju zajednice, pozivaju se da prijave svoje projekte najkasnije do 31. maja 2017. godine.

  Cilj programa Nagrada za društevene promjene (Social Impact Award) jeste da promoviše društveno preduzetništvo, te da omogući učesnicima da uz pomoć malih i velikih preduzeća, profesionalaca i eksperata iz različitih oblasti djelovanja, pokrene vlastiti društveni biznis. Učešćem na programu mladi preduzetnici dobijaju mentorstvo, edukaciju, umrežavanje sa najvećim kompanijama u Bosni i Hercegovini, prostor za rad tokom procesa inkubacije, a na kraju projekta, najbolje najbolje ideje osvajaju početni kapital za razvoj u iznosu od 3.000 KM.

  Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) promoviše znanje i praksu društvenog preduzetništva među europskim studentima i studenticama. To je najveći projekat u Europi, posvećen mladima na temu društvenog preduzetništva. Osnovan je od strane Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča (WU) i Impact HUB-a.

  Ukupno 18 zemalja su članice internacionalnog projekta Social Impact Award: Austrija, Švicarska, Češka Republika, Slovačka, Rumunija, Grčka, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Rusija, Albanija, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Kosovo, Gruzija, Tunis. I ove godine će mentorstvom i ekukacijom podržati više od 150 ideja za društveno preduzetništvo, od  čega će više od 60 ideja dobiti nagrade ukupne vrijednosti više od 100.000 EUR-a.

  Ovaj projekat namijenjen je promociji društvenog preduzetništva sa ciljem da mladi koji žele da pokrenu sopstvene društvene biznise dobiju potrebne alate i podršku, te direktno utiču na unaprijeđenje svojih lokalnih zajednica

Leave a reply.