Navigation

O programu Nagrade za društvene promjene (SIA)

Nagrada za društvene promjene (SIA) je najveći program u Evropi čija je misija promocija društvenih biznisa među studentima i studenticama. Sam projekat sastoji se iz tri dijela: edukativnog, inkubacije i nagrade za najbolje ideje.

+ Nagrade za društvene promjene (SIA) 2015 u Evropi

Obrazovanje: 150 radionica u 40 gradova, 3.800 učesnika
Podizanje svijesti o Nagradama: 430+ aplikacija zahvaljujući većoj informisanosti o duštvenom preduzetništvu i društvenim biznisima
Zajednica: 29.000+ glasova za najbolje ideje
Podrška: 34 pobjedničkih timova, EUR 85.000+ finansijske podrške

+ Ko je osnovao Nagradu za društvene promjene (SIA)?

Program Nagrada za društvene promjene (SIA) osnovan je 2009. godine od strane Instituta za preduzetništvo i inovacije koji se nalazi u sklopu bečkog Fakulteta za biznis i ekonomiju. Ovaj program je koordinisan od strane Impact Hub-a u Beču u saradnji sa lokalnim partnerima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Češkoj, Grčkoj, Makedoniji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Švicarskoj i Austriji.

+ Ko sprovodi Nagradu za društvene promjene (SIA) u BiH?

Fondacija za nove komunikacije Dokukino u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Networksom, OKC Abrašević, SPARK-om, Američkom privrednom komorom u BiH, Coca Cola Hellenic, SIA Srbija i ostalim partnerima realizuje Nagradu za društvene promjene (SIA) 2016. u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Nagrada za društvene promjene (SIA) pokrenuta je po ideji Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča, uz podršku Erste fondacije i Impact HUB-a u Beču.

+ O Dokukinu

Mi smo grupa iskusnih profesionalaca ujedinjenih oko jedne svrhe, a to je promovisanje vrijednosti demokratije, ljudskih prava i vladavine prava kako bismo pokrenuli i podržali društvene promjene i napredak u društvu.

Do sada, Dokukino je radio na više od 200 inicijativa za društveni napredak u regionu.

Jedan od glavnih ciljeva Fondacije Dokukino jeste podizanje vrijednosti Nagrade za društvene promjene u regiji Balkana. Kako bi to postigli, Dokukino će raditi na jačanju kapaciteta svih članica Nagrade za društvene promjene u regionu, zato što vjerujemo da samo zajedničkim snagama i usmjereni ka jednom cilju možemo razviti trogodišnju strategiju sa rukovodstvom Nagrade za društvene promjene, kao i sve pojedinačne dijelove procesa, i simultano i direktno implementirati ovaj program u dvije zemlje.

+ Primjeri društvenih biznisa

Žene u Srbiji koje su ostale bez posla sada proizvode i prodaju torbe koje prave od korištenih bilborda.

Grupa mladih inžinjera iz Sjedinjenih Američkih Država proizvode napravu koja liči na vreću za spavanje, a služi da ugrije prijevremeno rođene bebe čak i kada u bolnicama i klinikama nema struje.

Agencija za komunikaciju i društvene promjene svoj profit ulaže u inicajtive za društveno dobro. (Ovo je Dokukino!)

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close