1. Home
 2. Program
 3. O prijavama

Prijavi se!

Prijavite se u našu inkubaciju i podignite svoju ideju na viši nivo. Saželi smo sve najvažnije informacije koje su vam potrebne za pripremu uspješne prijave.

Naša inkubacija pruža vam sve resurse i podršku potrebne za pretvaranje vaše ideje u uspješan poduhvat. Pošto imamo ograničen broj mjesta, tražimo od svih zainteresovanih da podnesu aplikaciju. To omogućava našem stručnom žiriju da odabere najperspektivnije ideje na osnovu potencijala uticaja, stepena inovativnosti, izvodljivosti i sposobnosti tima.

Uspješni kandidati imaju pristup širokom spektru mogućnosti, uključujući sljedeće:

– Mentorstvo i podršku pri validiranju vaših poslovnih i uticajnih modela, prototipiranju vaše ideje, stvaranju prvih pratilaca i klijenata.
– Priliku da osvojite Social Impact Award, što uključuje finansijska sredstva, priznanje i kartu za naš godišnji SIA Summit.
– Povezivanje sa našom međunarodnom alumni zajednicom koju čini više od 1000 socijalnih preduzetnika iz više od 25 zemalja.

Proces odabira

 1. Provjera kvalificiranosti

  Naš lokalni SIA tim pregleda sve prijave kako bi se uvjerio da odgovaraju formalnim kriterijima podobnosti.

 2. Odabir žirija

  Naš žiri sastavljen od stručnjaka iz privatnog, javnog i pluralnog sektora ocjenjuje prijave na osnovu naših kriterija ocjenjivanja.

 3. Najava finalista

  Naš lokalni tim objavljuje finaliste koji će prisustvovati inkubaciji na posebnom događaju.

 4. Povratne informacije o aplikaciji

  Naš lokalni tim pruža svim kandidatima (ne samo finalistima) mogućnost da dobiju povratne informacije o svojoj prijavi.

Upoznajte žiri

Naš lokalni žiri osigurava da prijave koje najviše obećavaju dobiju priliku da učestvuju u našoj inkubaciji.

Otkrijte njihove profile

Kriteriji

Zadržavanjem dosljednih kriterija za ispunjavanje uslova, uspijevamo ispuniti svoju misiju pomažući mladima da naprave svoje prve korake u svijetu društvenog preduzetništva. Aplikanti moraju ispunjavati sljedeće kriterije:

1. Da bismo održali fokus naših ponuda na mladima, svi članovi osnovnog tima aplikanta moraju biti zakonski u dobi između 14 i 30 godina.

2. Pozdravljamo ideje koje još nisu implementirane, kao i ideje u ranoj fazi implementacije. Međutim, ideje u ranoj fazi implementacije mogu se podnijeti samo ako je projekt osnovan nakon 1. januara prošle godine.

3. Projekti aplikanata ne smiju biti značajno finansirani prije podnošenja prijave. To se definiše kao formalne grantove iz eksternih izvora koji premašuju vrijednost od € 6.000 (npr. anđeoske investicije, grantovi, nagrade, itd.).

4. Aplikant ne smije biti učestvovao u SIA inkubaciji s istom idejom koju je prijavio, niti je osvojio Social Impact Award u prethodnim godinama.

Iskustva prijavljenih

 • Uzbuđeni smo što smo svjedočili takvom talentu i predanosti mladih ljudi koji su odlučni u stvaranju pozitivnih promjena u svojim zajednicama i šire. Odabrani finalisti i finalistice imaju nevjerojatan potencijal za društvenu transformaciju, a mi smo ovdje da ih podržimo na njihovom putu prema ostvarenju njihovih vizija.

  Jury Member, SIA Mentor Adela Ramić Business Analysis Manager Lonac zajednica

Timeline

 1. Otvorene aplikacije

  Putovanje počinje ovdje. Svoju prijavu možete službeno podnijeti našem lokalnom timu.

 2. Prijave zatvorene

  Rok za prijavu je stigao i prijave su zatvorene. Naš stručni žiri će odmah početi sa pregledom prijava.

 3. Najava finalista

  Najperspektivniji poduhvati odabrani za učešće u inkubaciji biće objavljeni tokom našeg događaja. Događaj je otvoren za sve.

 4. Povratne informacije

  Za one koji nisu primljeni u našu inkubaciju, putovanje se ovdje ne zaustavlja. Svi kandidati imaju pravo da dobiju povratne informacije o svojoj prijavi od našeg stručnog žirija, dajući im potrebne informacije za nastavak rada na svom poduhvatu.

Naši partneri